ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΚΑ

BURGER FEST 2022

Από Editor στις 25 Οκτωβρίου, 2022

ΜΙΑ ΥΠΕΡΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ BURGER ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό food festival αφιερωμένο στο burger, επέστρεψε για έβδομη φορά στο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι ξεσηκώνοντας για τα καλά μικρούς και μεγάλους οπαδούς με τα καλύτερα burger house της Αθήνας, συναυλίες, dj sets, challenges και πολλές άλλες δράσεις όπως τα #BurgerOlympics! Για δύο ΠΣΚ από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες κόσμος επισκέφθηκε το Burger Fest 2022  απόλαυσε τις γευστικές και καλλιτεχνικές επιλογές με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και ενισχυμένη περιβαλλοντική συνείδηση.

Η Siakandaris Group για δεύτερη συνεχή χρονιά παρείχε ειδικό εξοπλισμό  ανακύκλωσης στους χώρους διεξαγωγής του Burger Fest συμβάλλοντας στην μείωση των αποβλήτων και στην μεγιστοποίηση ανάκτησης των αξιοποιήσιμων υλικών. Όπως σε κάθε πρόγραμμα  Διαλογής στην Πηγή, εφαρμόσαμε χωριστό σύστημα κάδων με σκοπό την μείωση των κοινών απορριμμάτων και την μεγιστοποίηση αντίστοιχα των ανακυκλώσιμων υλικών, όπως π.χ. τα κουτάκια αναψυκτικών, τα μπουκάλια νερού και οι χάρτινες συσκευασίες.

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης:

  • Ανακυκλώσαμε 3 τόνους χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο!
  • Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες οδηγήθηκαν χωριστά στο πιστοποιημένο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του ομίλου Σιακανδάρη, επεξεργάστηκαν κατάλληλα και μετασχηματίστηκαν σε νέα προϊόντα όπως π.χ. νέα κουτάκια αλουμινίου, νέα πλαστικά μπουκάλια, νέα χαρτόκουτα και άλλα χρήσιμα προϊόντα που καθημερινά ο καθένας μας χρησιμοποιεί!
  • Όλα τα οργανικά υπολείμματα τροφών οδηγήθηκαν στην μονάδα κομποστοποίησης του ομίλου για να μετατραπούν σε φυσικό οργανικό εδαφοβελτιωτικό – γνωστό ως compost!
  • Η μεταφορά των αποβλήτων στις εγκαταστάσεις του ομίλου εκτελέστηκε με ιδιόκτητα φορτηγά αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro μειώνοντας σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα του Burger Fest!

Έτσι, το Berger Fest δεν είναι απλά μια υπεργιορτή για το burger, αλλά ένα μοντέρνο και μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που προάγει το burger τηρώντας βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

ESPA