ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΚΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ

Από Editor στις 13 Απριλίου, 2021

Ο όμιλος Σιακανδάρη, ο μεγαλύτερος ελληνικός καθετοποιημένος όμιλος ανακύκλωσης και διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, σταθερά προσηλωμένος στο στόχο της Zero Waste πολιτικής διαχείρισης και της ελαχιστοποίησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, απέκτησε το υπερσύγχρονο μηχάνημα κομποστοποίησης Menart SPM-47 του ομώνυμου βελγικού οίκου.

Το Menart SPM-47 είναι ένας αυτοκινούμενος αναστροφέας/αναδευτήρας κομπόστ, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, με ενσωματωμένες τεχνολογίες αιχμής όπως ψηφιακή οπτική κάλυψη πεδίου 360 μοιρών, απομακρυσμένος έλεγχος λειτουργίας, εποπτική καμπίνα οδήγησης με αντιτοξικό σύστημα ασφαλείας, αυτόματο σύστημα τυλίγματος σειραδιών με διαπνέουσες αδιαβροχοποιημένες μεμβράνες ωρίμανσης, δυνατότητα επιτόπιας περιστροφής πλήρους κύκλου, λειτουργία στοχευμένης διαβροχής υλικού και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα λίπανσης, μεταξύ πολλών άλλων καινοτομιών. Τα πατενταρισμένα τεχνικά του χαρακτηριστικά το καθιστούν μοναδικό σε δυνατότητες ανάδευσης όλων των τύπων οργανικών υλικών. Ο αναστροφέας Menart SPM-47 βελτιστοποιεί τη διαδικασία κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων, μέσω εκτεταμένης οξυγόνωσης και ομογενοποίησης της πρώτης ύλης, έχοντας δυναμικότητα επεξεργασίας μέχρι και 3.000 κυβικών μέτρων οργανικού υλικού ανά ώρα λειτουργίας, χάρη στον ισχυρό κινητήρα ντίζελ 225 ίππων του οίκου Perkins, στο πρωτοποριακό τούνελ τραπεζοειδούς σχήματος που διαθέτει αλλά και στη δυνατότητα υδραυλικής ανύψωσης του κορμού του μηχανήματος μέχρι και 50 εκατοστά από το επίπεδο του εδάφους, έχοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα ανάδευσης σειραδίων μεγίστου ύψους 2,4 μέτρων.

Ανακύκλωση Οργανικών Αποβλήτων

Ο όμιλος Σιακανδάρη, αναπτύσσοντας σταθερές συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως, επέλεξε το βελγικό οίκο Menart καθώς ο τελευταίος έχει να επιδείξει μακροχρόνια εξειδίκευση στην κατασκευή μηχανημάτων έργου κομποστοποίησης και ανάκτησης οργανικών αποβλήτων, έχοντας αναπτύξει τα πλέον κορυφαία μοντέλα στην κατηγορία αυτή σε διεθνή κλίμακα.

Το νέο απόκτημα του ομίλου Σιακανδάρη εντάσσεται στο δυναμικό της μονάδας κομποστοποίησης του ομίλου η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Ριτσώνας Ευβοίας σε μια έκταση 55.000 τ.μ. με άνω των 12.000 τ.μ. εξ’ αυτών να είναι στεγασμένοι βιομηχανικοί χώροι. Μέσα από συνεχείς επενδύσεις ο όμιλος φιλοδοξεί να καταστήσει τη συγκεκριμένη μονάδα το πρώτο Zero Waste Megaplant ανακύκλωσης στην Ελλάδα, τροφοδοτώντας αδιαλείπτως την εγχώρια αγορά με εδαφοβελτιωτικά προϊόντα άριστης ποιότητας και υψηλής απόδοσης, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες των Ελλήνων καλλιεργητών.

Με την ευκαιρία απόκτησης του υπερσύγχρονου Menart SPM-47 ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κύριος Ευάγγελος Σιακανδάρης δήλωσε μεταξύ άλλων «παραμένοντας πάντα πιστοί στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και με σεβασμό στο εύθραυστο οικοσύστημά μας ολοκληρώσαμε μια νέα επένδυση σε τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής για την ολοκλήρωση της γραμμής παραγωγής κομπόστ στη μονάδα μας στη Ριτσώνα. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε από την πλευρά μας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ελληνικού πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, καθώς είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ολιστικές λύσεις ανακύκλωσης όλου του φάσματος των μη επικίνδυνων αποβλήτων. Σύντομα θα ξεκινήσουμε να διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά τα νέα μας εδαφοβελτιωτικά προϊόντα καθιστώντας τον Έλληνα αγρότη ένα κρίσιμο συντελεστή στην αλυσίδα ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων παρέχοντάς του παράλληλα λύσεις υψηλής απόδοσης για την υποστήριξη μεγάλης γκάμας καλλιεργειών».

ESPA