ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΚΑ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ!

Από Editor στις 7 Οκτωβρίου, 2021

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στην βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων έλαβε χώρα μια εξαιρετικά πετυχημένη εκδήλωση καθαρισμού των περιοχών παραπλεύρως του κεντρικού οδικού άξονα, σε μήκος τουλάχιστον 3 χιλιομέτρων μέχρι και τις παρυφές της οικιστικής ζώνης, με πρωτοβουλία της εταιρείας Puratos Ελλάς και της εθελοντικής οργάνωσης πολιτών Save Your Hood και με αρωγούς-υποστηρικτές τον Δήμο Τανάγρας, την πυροσβεστική υπηρεσία Οινοφύτων, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και τον όμιλο Σιακανδάρη.

Siakandaris Group

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Siakandaris Group

Ο όμιλός μας, όντας ευαισθητοποιημένος απέναντι σε κάθε εθελοντική προσπάθεια αναβάθμισης του περιβάλλοντος, ανταποκρίθηκε άμεσα και πλήρως στο κάλεσμα των διοργανωτών με την παροχή όλου του απαιτούμενου ειδικού εξοπλισμού συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών (open top containers) αλλά και με τη διενέργεια των απαιτούμενων δρομολογίων εγκαταστάσεων και αποκομιδής του εν λόγω εξοπλισμού, όπως και όλων των εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του κύκλου αναγέννησης των υλικών αυτών (διαλογή, δεματοποίηση, ανακύκλωση).

Η προσέλευση εργαζομένων αλλά και εθελοντών από την ευρύτερη ζώνη Οινοφύτων, Σχηματαρίου αλλά και από την περιοχή της Χαλκίδας ήταν μεγάλη και ενθουσιώδης. Μετά από εργώδεις προσπάθειες 3 και πλέον ωρών συλλέχθηκαν και προωθήθηκαν προς ανακύκλωση και αναγέννηση διάφορα υλικά όπως χαρτί, χαρτόνι, πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες, μεταλλικά κυτία, άχρηστα ξύλα κ.α. συνολικού βάρους άνω των τριών τόνων, δίνοντας μια «ανάσα» καθαριότητας στην επιβαρυμένη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων.

Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου

Στη συνέχεια τα υλικά αυτά μεταφέρθηκαν στις κεντρικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ομίλου Σιακανδάρη στο Σχηματάρι Βοιωτίας για να διαλεχθούν με προσοχή στο ιδιόκτητο υπερσύγχρονο  Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, να δεματοποιηθούν, και τέλος να προωθηθούν προς αναγέννηση στους τελικούς τους νόμιμους αποδέκτες τους, όπως οι χαρτοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες πλαστικών, χαλυβουργίες κλπ.

Ο όμιλος Σιακανδάρη ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους για τη θερμή τους ανταπόκριση και το ζήλο με τον οποίο προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, αποδεικνύοντας ότι το πνεύμα του εθελοντισμού παραμένει ισχυρά ριζωμένο στην ελληνική κοινωνία.

Siakandaris Group

Save Your Hood

Και βέβαια δεν σταματάμε εδώ. Ως ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος στο χώρο της ανακύκλωσης και της διαχείρισης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων δεσμευόμαστε να είμαστε πάντα αρωγοί και υποστηρικτές ανάλογων πρωτοβουλιών στο μέλλον από όπου και εάν πηγάζουν.

Η διατήρηση του πολύτιμου οικοσυστήματος είναι ευθύνη όλων μας…

ESPA