ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΚΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 11.000m3 ΚΛΑΔΟΣΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 16 ΩΡΕΣ!

Από Editor στις 20 Μαΐου, 2021

Την εβδομάδα 15-19 Φεβρουαρίου το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο της «Μήδειας» έπληξε τη περιοχή της βορείου Αττικής αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά του. Ο όμιλος Σιακανδάρη κινητοποιώντας τον υπερσύγχρονο στόλο, εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό του κατάφερε σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο να καθαρίσει ολόκληρη την περιοχή της Κηφισιάς από ογκώδεις κλαδοσωρούς εξυπηρετώντας  τον ομώνυμο Δήμο. Μάλιστα, ως κυρίαρχος εφαρμοστής της κυκλικής οικονομίας, όχι μόνο κατάφερε να καθαρίσει απόλυτα τον Δήμο, αλλά και να μετατρέψει  όλη αυτή την οργή της φύσης σε όφελος για τους δημότες μέσω της παραγωγής compost.

 

Η Μήδεια είχε ως αποτέλεσμα την πτώση 1.500 δέντρων, τα οποία δημιούργησαν έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία και στην ηλεκτροδότηση. Οι όμοροι  δήμοι και η ΔΕΗ για να μπορέσουν να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους, ξεκίνησαν αυστηρή αποψίλωση στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετοί κλαδοσωροί κατά τόπους. Λόγω μεγάλης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς από την συγκέντρωση κλαδεμάτων, της ανάγκης αποκατάστασης του φυσικού τοπίου, της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και της προσήκουσας περαιτέρω διαχείρισης των κλαδεμάτων, προέκυψε επιτακτική ανάγκη από πλευράς του Δήμου Κηφισιάς για άμεση απομάκρυνση και σύννομη διαχείριση των κλαδεμάτων. Το απαιτητικό αυτό έργο ανέλαβε ο όμιλός μας.

Siakandaris Group

Τι έγιναν αυτοί οι κλαδοσωροί;

Εμείς, στον όμιλο Σιακανδάρη με σταθερή προσήλωσή μας  στη Zero Waste πολιτική και επιδιδόμενοι στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κληθήκαμε να απαντήσουμε σε αυτό εμπράκτως! Η εταιρεία μας, ως ο μεγαλύτερος ελληνικός καθετοποιημένος όμιλος ανακύκλωσης και διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, συνεργάστηκε με τον Δήμο Κηφισιάς με μεγάλη επιτυχία.

Siakandaris Group

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου, κατά  τις βραδινές ώρες και μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω συνεχούς βροχόπτωσης και έντονων καιρικών φαινομένων, ένα ολόκληρο εργοτάξιο στήθηκε και μετέφερε 11.000 κυβικά κλαδεμάτων από 3 διαφορετικά σημεία. 11.000 κυβικά κλαδεμάτων και εν γένει φυτικών υποπροϊόντων μεταφέρθηκαν στην ιδιόκτητή μονάδα κομποστοποίησης, που διατηρούμε στη Ριτσώνα Ευβοίας προκειμένου να καθαριστούν, τεμαχιστούν και κομποστοποιηθούν. Από την κομποστοποίηση των κλαδεμάτων μπορεί να παραχθεί ποιοτικό οργανικό λίπασμα και compost. Με τον τρόπο αυτό, ένα δημοτικό απόβλητο όπως τα κλαδέματα του Δήμου Κηφισιάς, μπορεί να μετατρέπεται σε ένα χρήσιμο προϊόν, που επιστρέφει πίσω στους δημότες κι έτσι να εφαρμόζεται η αρχή της Κυκλικής Οικονομίας!

Για να φέρει εις πέρας αυτό το τεράστιο έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ο όμιλός μας χρησιμοποίησε:

  • 25 ιδιόκτητα φορτηγά οχήματα τύπου hook lift,
  • 4 ιδιόκτητες αρπάγες βαρέως τύπου καθώς και
  • πολυάριθμους εργάτες και χειριστές, οι οποίοι επιτελούσαν το έργο νυχθημερόν.
  • Διανύσαμε 11.804 χιλιόμετρα συνολικά
  • ξοδεύτηκαν 450 εργατοώρες και
  • καταφέραμε το ακατόρθωτο χάρη στην προσήλωση και τον ύψιστο επαγγελματισμό μας, πάντα με την αγαστή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι αντιξοότητες των συνθηκών (ισχυρές βροχοπτώσεις), καθώς και η επιβεβλημένη και πιεστική ανάγκη για περισυλλογή των κλαδεμάτων δημιουργούσαν συνεχείς προκλήσεις επί το έργον με μηχανήματα, λάσπη και κλαριά να γίνονται ένα και την φόρτωση πολύ πιο δύσκολη.

Το πριν:
Siakandaris Group

Και το μετά:
Siakandaris Group

Επιβεβαιώνοντας το ρητό ‘’τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς’’, καταφέραμε να λύσουμε τον ‘’γόρδιο δεσμό ‘’ της Μήδειας εξυπηρετώντας τον Δήμο Κηφισιάς με τον πλέον ορθότερο περιβαλλοντικά τρόπο, οικονομικά, τεχνικά άρτια, αποφεύγοντας την ταφή των εν λόγω αποβλήτων σε ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ και απεναντίας εφαρμόζοντας αξιοποίησή τους 100%! Να λοιπόν πως η οργή της φύσης μπορεί να μετατραπεί σε όφελος για όλους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος μας εμπιστεύτηκε και μας έδωσε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι όντως μπορούμε να αλλάξουμε το τοπίο εν μια νυκτί.

ESPA