ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΚΑ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Από Editor στις 25 Φεβρουαρίου, 2022

Ο όμιλος Σιακανδάρη πρωτοστατεί στις ειδικές αποστολές! Στην κορυφή της όμορφης Ρούμελης, κοντά στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα, σε μια περιοχή γεμάτη από ενθουσιώδεις επισκέπτες και οπαδούς του ski και του snowboard, ο όμιλός μας εκτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού αποτελεί ένα από τα έργα που κάνει το team του ομίλου να αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανο και τον όμιλό μας να αποδεικνύει την ευελιξία και την υπεροχή του. Για την Siakandaris Group η δυσκολία πρόσβασης, το ιδιόμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο και το υψόμετρο της περιοχής δεν στάθηκαν αποτρεπτικοί παράγοντες για την ανάληψη του έργου. Αντιθέτως, αποτέλεσαν πρόκληση προς απόδειξη του επαγγελματισμού της.

Siakandaris Group

Έχοντας εγκαταστήσει δύο υπερσύγχρονα press-containers για την χωριστή συλλογή των αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, που προκύπτουν από την καθημερινή εμπορική λειτουργία του χώρου εκτελούμε άμεσα τις απαιτούμενες αποκομιδές και πρωτίστως με ασφάλεια. Τα καινούρια οχήματα τύπου hook lift του ομίλου μεταφέρουν τα απορρίμματα στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι Βοιωτίας προς διαλογή, καθαρισμό και ανάκτηση χρήσιμων υλών. Τέλος, τα ανακυκλώσιμα υλικά δεματοποιούνται και μετασχηματίζονται σε δευτερογενείς πρώτες ύλες, έτοιμες να γίνουν νέα προϊόντα μέσω της κυκλικής οικονομίας. Τυχόν μη ανακυκλώσιμα υπολείμματα κατευθύνονται σε αδειοδοτημένους χώρους ΧΥΤΥ.

Το έργο εκτελείται ακατάπαυστα εδώ και τρία χρόνια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο δύσκολες και εάν είναι (παγετός, χιονόπτωση) διασφαλίζοντας ότι και η τελευταία ανακυκλώσιμη συσκευασία θα οδηγηθεί στην ενδεδειγμένη μονάδα αναγέννησής της.

Θα μπορούσε άραγε ποτέ ο μυθικός ήρωας Παρνασσός, γιος του Ποσειδώνα και της νύμφης Κλεοδώρας, από τον οποίο έλαβε το όνομά του το ομώνυμο βουνό της Στερεάς να φανταστεί ότι η περιοχή στην οποία είχε κτίσει την αρχαία του πόλη θα αποτελούσε σήμερα ένα πρότυπο χώρο συνεισφοράς στην κυκλική οικονομία; Σίγουρα όχι. Το βέβαιο όμως είναι ότι οι οπαδοί του χειμερινού σκι και οι απανταχού φυσιολάτρες του όμορφου αυτού βουνού μπορούν να απολαμβάνουν τις δραστηριότητές τους και τις επισκέψεις τους με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο όμιλός μας θα φροντίζει πάντα για αυτό!

 

ESPA