ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΚΑ

ΜΕΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Η μεικτή συσκευασία είναι μια έννοια η οποία εισήχθη πρόσφατα στην καθημερινότητα μας και αποτελείται από:

  • πλαστικό συσκευασίας (μπουκάλια νερού, συσκευασίες από γιαούρτι, πλαστικές σακούλες, μπουκάλι απορρυπαντικού)
  • χαρτί συσκευασίας (χαρτί περιτυλίγματος, χάρτινες σακούλες, χαρτοκιβώτια συσκευών)
  • αλουμίνιο συσκευασίας (συσκευασίες από μπύρες-αναψυκτικά)
  • γυάλινη συσκευασία (γυάλινα μπουκάλια νερού)
  • λευκοσιδηρούχα συσκευασία (τενεκέδες λαδιού, φέτας)

 

Στην διάδοση της συνέβαλλε ο «μπλε κάδος»,τον οποίο τώρα πλέον συναντάμε σε κάθε γειτονιά. Ο «μπλε κάδος» είναι μια πρωτοβουλία της Ε.Ε.Α.Α. . Η Ε.Ε.Α.Α. συνεργάζεται με τους δήμους προσφέροντας την δυνατότητα στους δημότες να ξεχωρίζουν τα υλικά συσκευασίας από τα κοινά οικιακά απόβλητα στην πηγή (ΔσΠ). Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) σημαίνει διαχωρισμός των διακριτών κατηγοριών απορριμμάτων στο σημείο της παραγωγής τους με σκοπό τη ξεχωριστή συλλογή και πιο αποδοτική ανακύκλωσή τους. Έτσι σε ένα νοικοκυριό που ανακυκλώνει ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγει στον κοινό κάδο σκουπιδιών μπορεί να αγγίξει μόλις το 20%, συμβάλλοντας σε σημαντική μείωση των αποβλήτων, τα οποία θα κατέληγαν για ταφή στον ΧΥΤΑ. Έτσι, το ποσοστό ανακύκλωσης δύναται να φτάσει το 80%!

Η μεικτή συσκευασία -είτε ως απόβλητο προερχόμενο από τον δημοτικό μπλε κάδου, είτε ως απόβλητο ίδιας ακριβώς σύστασης αλλά βιομηχανικής προέλευσης δύναται να διαχειριστεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας. Απαραίτητη είναι η  χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού και η βοήθεια του άρτια εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε.

Διαθέτουμε 3 ολοκαίνουρια απορριμματοφόρα οχήματα ανακύκλωσης προς εξυπηρέτηση των πελατών μας. Παρέχουμε υπηρεσίες συλλογής-μεταφοράς αποβλήτων, ακόμα και έκτακτες αποκομιδές!

ESPA