ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΚΑ

Η Coca-Cola ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ 1:1

Από Admin στις 12 Φεβρουαρίου, 2018

Μία αρκετά φιλόδοξη πρόκληση για τους στόχους της ανακύκλωσης των συσκευασιών της ανακοίνωσε η Coca-Cola Co. στο πλαίσιο των προσπαθειών του CEO της εταιρείας, James Quincey, να βελτιώσει την εικόνα της εταιρείας.

Με δραστηριοποίηση σε περισσότερες από 200 χώρες ανά τον κόσμο, έθεσε ως στόχο να φτάσει μέχρι το 2030 να ανακυκλώνει ένα μπουκάλι για κάθε μπουκάλι που πουλάει. Δεσμεύθηκε επίσης να γίνει μία από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων που έχουν πνίξει τους ωκεανούς.

Με αφορμή την επίτευξη του στόχου και την επίδειξη συνέπειας της εταιρείας κολοσσού, σχεδιάζονται  δράσεις ευαισθητοποίησης του κόσμου σχετικά με την ανακύκλωση, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια  επίσης να διασφαλιστεί ότι όλες οι συσκευασίες των προϊόντων της Coca-Cola Co θα είναι αφενός ανακυκλώσιμες και αφετέρου,  θα συνίστανται όσο το δυνατόν από περισσότερα ανακυκλωμένα και κατ΄επέκταση ανακυκλώσιμα υλικά . Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2030 τα μπουκάλια της να είναι κατασκευασμένα κατά 50% από ανακυκλωμένο υλικό.

Και αυτό γιατί η εταιρεία-κολοσσός, η οποία μετρά 132 χρόνια ζωής, θεωρεί ότι η βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεών της θα αυξήσει την αξιοπιστία της απέναντι στους καταναλωτές που γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί στο θέμα της εταιρικής ευθύνης.

Αυτήν τη στιγμή, μόνο ένα 10% περίπου από το πλαστικό που χρησιμοποιείται παγκοσμίως ανακυκλώνεται, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα καταλήγει σε χωματερές και φαράγγια πριν καταλήξει, πολλές φορές, στη θάλασσα. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιδρύματος Ellen MacArthur Foundation, με τον σημερινό ρυθμό, το 2050 στις θάλασσες θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Coca-Cola σε αυτήν της την προσπάθεια είναι η συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών, καθώς το 25% των χωρών του πλανήτη δεν έχουν επίσημες υποδομές συλλογής απορριμμάτων. Όπως λέει η ίδια η εταιρεία, το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί παντού με τον ίδιο τρόπο, αλλά θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση για κάθε περίπτωση.

Αν τα καταφέρει, όμως, το σχέδιό της θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, αφού θα εξασφαλίζει μέσα από την ανακύκλωση όλο και περισσότερα υλικά συσκευασίας, ενώ παράλληλα θα έχει καταφέρει να μειώσει το εταιρικό ολικό αποτύπωμα άνθρακα( περιβαλλοντικό αποτύπωμα).

Πηγή: mononews.gr

 

ESPA